0

Villalan kylän historia talteen

Villalan vanhalla koululla on maaliskuusta asti tallentunut digitaalisiksi tiedostoiksi vanhoja kuvia, karttoja, asiakirjoja, lehtileikkeitä sekä muita dokumentteja. Meneillään on taltiointihanke, jonka pohjalta on tarkoitus päivittää ja laajentaa kymmenen vuotta sitten tehtyä kyläkäsikirjaa.
Taltiointityötä tekemään on palkattu oman kylän poika Jyrki Hirvonen.
– Jyrki taltioi nyt kaiken mahdollisen ja sen jälkeen todennäköisesti aiemman kyläkäsikirjan koonnut Anne Koskinen jatkaa projektin loppuun, Villalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anneli Makkonen kertoo.
Villalan kyläyhdistyksen lisäksi taltiointihankkeessa on mukana Pohjois-Karjalan liikunta ry. Päivitetty kyläkäsikirjan on tarkoitus julkaista ensi kesän Villallan kylätapahtumassa.
Taltiointihankkeen myötä käsikirjan sivumäärä tulee tuplaantumaan sekä siitä tehdään digitaalinen versio. Näin arvokkaat tiedot historiasta sekä vanhat kuvat eivät pääse häviämään, Anneli Makkonen tuumaa.

Päivitetty kyläkäsikirja rakentuu samalla kaavalla kuin edeltäjänsäkin: katsotaan taaksepäin kylän historiassa, mietitään tulevaa ja tarkastellaan tätä hetkeä.

 

Lue lisää 14.7. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...