0

FRESHABIT -työt vauhdissa

Puruveden vesienhoitotyöt etenevät hyvällä vauhdilla.
GTK teki alkukesästä FREHSABIT -hankkeen puitteissa Hummonselän alueella jo syvyysluotausta. Heinäkuun ajan tuota työtä on täydennetään saman alueen rantojen kartoituksella Metsähallituksen sukeltajien ja maastokartoittajien toimesta.
Metsähallituksen erikoissuunnittelija Jari Ilmosen mukaan nyt kerätään tietoa erityisesti rantavyöhykkeiden kasvillisuudesta ja pohjanlaadusta. Lisäksi kartoitetaan mahdolliset vedenalaiset kulttuuriperintökohteet, kuten hylyt ja kalastukseen liittyvät muinaisjäännökset.
– Kaikkiaan tutkittavana on 42 sadan metrin levyistä näytealaa. Alueet ulottuvat niin pitkälle rannoista, kuin vesikasvillisuutta riittää. Lisäksi meillä on noin 60 kevyempää ”välilinjaa”. Puruvesi on tällaisen tutkimukselle pilottikohde, Ilmonen kertoo.

Hummonselän ja Puruveden alueen kokonaiskuvan hahmottamisessa yhdistellään eri tutkimuksista saatavaa tietoa.

Yhden ulottuvuuden tuo Luonnnonvarakeskuksen toteuttama kalanpoikastutkimus, joka on niin ikään parhaillaan käynnissä.

 

Lue lisää 14.7. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...