0

Järven tarinaa voi ihastella Lustossa perjantaina – jatkot Hotelli Punkaharjussa

Punkaharjulla metsämuseo Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa sukelletaan perjantaina 15.7. sinisen aarteemme syvyyksiin ja salaisuuksiin.

Suomen katsotuimmaksi dokumenttielokuvaksi noussut elokuva Järven tarina esitetään iltapäivällä kello 17 Luston auditoriossa.

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama elokuva vie katsojan ainutlaatuisimman aarteemme, järviemme, saloihin ja myytteihin.

Elokuvassa suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa.

Järven tarinaa kuvattiin muun muassa Puruvedellä ja Puulavedellä sekä Haarikkojärvellä Parikkalassa. Elokuvassa nähdään myös paljon kuvausosaamista Savonlinnan seudulta: savonlinnalainen Pasi Lensu kuvasi elokuvaan vedenalaisia kohtauksia, saimaannorppien elämää Linnansaaressa taltioi Juha Taskinen ja Hannu Siitonen Parikkalasta kuvasi veden päällä tehtyjä otoksia. Elokuvan pääkuvaajana toimi Teemu Liakka, joka on erikoistunut vedenalaiseen kuvaukseen.

Elokuvan jälkeen ilta jatkuu Hotelli Punkaharjussa kello 21, jossa nähdään ennennäkemätöntä Behind the scenes -materiaalia elokuvan teosta ja keskustellaan järvien salaisuuksista kalaisen illallisen kera.

Paikalla ovat Marko Röhr, Juha Taskinen sekä muita Järven tarina -elokuvan tekijöitä.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...