0

Itä-Savo: Savonrannan rinneturmasta vankeustuomio

Laskettelurinteessä Savonrannalla tapahtunut autoturma on johtanut vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen, päätti Etelä-Savon käräjäoikeus. Se tuomitsi vuonna 1979 syntyneen miehen vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta ja kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta, uutisoi sanomalehti Itä-Savo.

Vakuutusyhtiölle mies joutuu maksamaan lähes 90 000 euron verran korvauksia, joita on vakuutuksen perusteella tilitetty vammoja kärsineille.

Itä-Savo kirjoittaa, että mies ajoi maastoautonsa jyrkässä rinteessä katon kautta ympäri viime vuoden kesäkuussa. Kyydissä kolme matkustajaa, joista kaksi kaksi loukkaantui hengenvaarallisesti ja kolmaskin vakavasti.

Auto pyöri yli 60 metrin matkan mäkeä alas, ja matkustajat sinkoilivat kyydistä.

Oikeuden mukaan tuomitun veressä oli ajon aikana alkoholia vähintään kaksi promillea. Mies itse kiisti olleensa ajon aikana juovuksissa ja väitti nauttineensa kaksi isoa hömpsyä kirkasta viinaa vasta onnettomuuden jälkeen rinteestä löytämästään pullosta, joka sittemmin katosi.

Itä-Savon uutisen mukaan todistajanlausunnot ja rikospaikkatutkinta eivät väittämää tukeneet. Lisäksi miehen käytös oli jo ennen ajoa vaikuttanut ainakin jossakin määrin päihtyneeltä. Kertomuksen uskottavuutta heikensi sekin, että mies oli heti onnettomuuden jälkeen pyrkinyt sopimukseen siitä, että autoa olisi ajanut joku muu.

Tuomittu on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Asian uutisoi ensiksi sanomalehti Itä-Savo.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...