0

Savonranta-päivä on koko pitäjän yhteinen tapahtumapäivä

Savonranta-päivää vietetään tuttuun tapaan tänäkin vuonna. Kaupungin kulttuuritoimi ja Savonrannan aluejohtokunta järjestävät vapaaehtoisten avulla  lauantaina paikkakunnan urheilukentän ja tapahtumatalo Sampolan tapahtuman näyttämöksi.

Kotiseutujuhla käynnistyy lauantaina puolen päivän aikaan Oriniemen maa- ja kotitalousseuran keittämällä muikkukeitolla.

Ruokailun jälkeen on aikaa käydä tutustumassa myyntipöytien tarjontaan ennen juhlaohjelman alkua kello 13 urheilukentällä.

Ohjelman teemana on tänä vuonna Savonranta laulaa ja soi. Varsinaista juhlapuhujaa ei ole, mutta omat puheenvuoronsa juhlassa esittävät paikkakunnan vapaa-ajan asukas ja yrittäjä.

Juhlassa palkitaan vuoden savonrantalainen ja vuoden vapaaehtoistyöntekijä.

Ohjelma jatkuu vapaamuotoisemmin sisältäen monipuolisesti niin runonlausuntaa ja teatteria kuin laulua ja soittoa puheenvuorojen lomassa. Juhlaohjelman päättävät Savonranta-mitalin jako ja lämpötila-arvauksen voittajan julistaminen sekä sortavalaisen lasten tanssiryhmän esiintyminen.

Tapahtumatalo Sampolassa on lapsille oma tapahtumansa, jossa riittää tekemistä ja toimintaa puuhanurkissa sekä käsi- ja kasvomaalauspisteessä.

Urheilukentällä on myyntipöytiä, joista voi löytää muun muassa käsitöitä, muurinpohjalettujen paistopisteen sekä kahviteltan.

Insinööritoimisto S.O. Kosonen järjestää yhdessä aluejohtokunnan kanssa tapahtumaan teltan, jossa voi tutustua alueen myytäviin tontteihin sekä keskustella talon hankinnasta, rakentamisesta ja korjaamisesta.

Urheilukentän tapahtumien hiljennyttyä voi iltaa jatkaa vierasvenesataman karaokekisassa, jossa ratkotaan paikallinen karaoke-taituri Savonrannan Karaokemestari. Säimenen myllyllä on näytelmäesitys ”Akkaralli”.

Myös Piippuhallin taidenäyttely ja Vuokalan myllyn käsityömyymälä ovat avoinna viikonloppuna.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...