0

Kesäraitti tuo kuhinaa eri puolille harjupitäjää

Harjun Kesäraitti tuo lauantaina vilskettä Punkaharjulle. Keskustan torialue monipuolisine ohjelmineen ja myyntipisteineen toimii tapahtuman pääpaikkana, mutta toimintaa löytyy myös Putikon, lentokentän ja Tuunaansaaren alueelta.
Uutta on muun muassa ilmaiset bussikierrokset, joilla pääsee liikkumaan eri pisteille ja saa samalla katsauksen alueen historiaankin. Taidekartano Johanna Orakselta lähtevät kuljetukset kiertävät hotelli Punkaharjun, kirkonkylän, lentokentän ja Putikon kautta.
– Oppaana toimii Antti Kanerva. Ensimmäinen kuljetus lähtee kymmeneltä, kaikkiaan ajetaan kolme kierrosta, tapahtumatuottaja Ruth Lähdeaho-Kero kertoo.
Tänä vuonna pidetään myös ensimmäistä kertaa arpajaiset, joihin on Lähdeahon mukaan saatu hyvin palkintoja. Pääpalkintona on soutuvene. Tapahtumassa julkistetaan myös Pitäjäyhdistyksen ensimmäistä kertaa valitsema vuoden punkaharjulainen.Torilla on paikalla seudun yrityksiä ja yhdistyksiä pyörittämässä esittely- ja myyntitoimintaa. Alueella on paljon puuhaa pikkuväellekin, viihtymään pääsee esimerkiksi pomppulinnassa.
Punkaharjun Yrittäjien toimesta torialueelle on järjestetty sumopaini-puvut. Lavalla nähdään muun muassa Fun Fiction -yhtye, sekä juontajana toimiva, Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Tommi Taurula.
Putikossa pidetään muun muassa iltapäivällä huutokauppa asemalla kello 14-16. Tuunaansaaressa puolestaan järjestetään Länsi-Punkaharjun kyläyhdistyksen toimesta beachkentän avajaiset, jossa pääsee pelailemaan lentopallon lisäksi petankkia. Lentokentällä paikalliset ilmailuharrastajat muun muassa esittelevät kalustoa.
– Toripaikkoja on mennyt mukavasti, mutta mukaankin mahtuu vielä.

Harjun kesäraitti 9.7. klo 10-14.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...