0

Nyt bussiin, kansalaiset!

Julkisesta liikenteestä kuuluu hyviä uutisia Punkaharjun suunnalla. Linja-autovuorot Punkaharjun ja Savonlinnan välillä palaavat vuoden takaiseen tilanteeseen.
Savonlinnan kaupungin lisämääräraha varmistaa sen, että kaksi vuoroa palautuu kumpaankin suuntaan.
Tieto on ilahduttava. Kun Ely-keskus vähensi viime vuonna määrärahoja julkisesti tuettaviin vuoroihin, Punkaharjulla kipuiltiin syntyneestä tilanteesta. Vähennetyt vuorot hankaloittivat merkittävästi muun muassa työssäkäyvien ihmisten mahdollisuutta käyttää julkista liikennettä. Kun samalla junavuoroja vähennettiin, ei auttanut muu kuin ajaa yksityisautoilla.
Savonlinnan teknisen lautakunnan päätös lisävuoroista koskee elokuun puolivälin ja joulukuun loppupuolen liikennettä, ja vuorot ajetaan Linja-Karjalan busseilla.
Koska rahat ovat edelleen tiukassa, vuorot palaavat toistaiseksi vain puolen vuoden ajaksi. Ensi vuoden rahoitus on vielä epävarmaa.
Nyt sopii toivoa, että ihmiset palaavat julkisen liikenteen käyttäjiksi. Jos bussit ajavat väliä riittävän täysinä, se lupaa hyvää ensi vuodelle.
Jos matkustajat eivät ota julkista liikennettä omakseen, on todennäköistä, että ilo uusista vuoroista jää lyhytaikaiseksi. Yhteiskunta ei tue tyhjillään kulkevaa bussiliikennettä.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...