0

Ääni kuuluu, mutta lintua ei näy

”Moni on kuullut viime kesinä Puruvedelläkin kumeaa ääntä, aivan kuin joku puhaltaisi isoon tyhjään pulloon.  Kyseessä on kaulushaikaran soidinääni. Lintu on yleistynyt pikkuhiljaa, mutta harva on nähnyt sitä luonnossa. Rantaruovikossa kävellessään kaulushaikara painautuu matalaksi. Sopivan kalastuspaikan löytäessään se jähmenttyy liikkumattomaksi ja sulautuu täysin kaislikkoon.

Kuvassa oleva yksilö on napannut rantavedestä särjen vähän ennen kuvanottohetkeä ja sulattelee sitä. Lintu nielaisee kalan kokonaisena, joten pieni ruokalepo onkin paikallaan.” Kirjoittaa kuvan ottanut Harri Ahokas.

Lähetä meille ottamasi kuva verkossa Osallistu-painikkeen alta. Julkaisemme lukijoidemme ottamia kuvia verkossa sekä Puruvesi-lehdessä.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...