0

Totkunniemessä on hevosvoimaa

Suomenhevonen on rauhallinen, nopea ja voimakas. Se soveltuu liki kaikkiin hevosen käyttötarkoituksiin Suomessa. Kansallishevostamme on perinteisesti käytetty maa- ja metsätöissä, mutta nykyisin se palvelee pääasiassa ravi- ja ratsukäytössä.
Kesälahden Totkunniemessä asuvat Taimi Heiskanen ja Mika Karttunen vaalivat työhevosperinnettä. Taimi Heiskanen osallistui Patin Kusti -ruunansa kanssa kesäkuun puolivälissä Kaavilla pidettyyn Puukeidas vedot -kilpailuihin, josta tuloksena oli neljäs sija. Lisäksi kaksikko palkittiin parhaana ensikertalaisena ja Taimi Heiskanen sai parhaan naisohjastajan tunnustuksen.
Hyvän työhevosen on oltava paitsi vahva, myös kuuliainen ja rauhallinen. Vetohevoskilpailuissa ohjastajalta vaaditaan hyviä hevosmiestaitoja.
Heiskanen ja Karttunen suunnittelevat osallistuvansa uusiin kisoihin vielä tämän kesän aikana. Seuraavaksi vetokisoihin lähtee Hulpokki-ruuna, joka osallistuu elokuussa Kuopiossa Hyvän mielen hevostapahtumassa pidettäviin vetokisoihin.
Tulevina vuosina kilpaillaan todennäköisesti myös Tirre-tamman kanssa, mikäli tämä hyväksytään kantakirjaan. Nuorta hyvärunkoista tammaa voisi käyttää myös jalostukseen.

Lue lisää 30.6. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...