0

Mualiman napa

Niin pian kuin tiedostossani tila laajeni, omaksuin käsitteen, että asumiseni keskeisin osa oli Punkaharjun Vaaran Välitupa, isäni koti. Tehtyäni varsinaisen päivä- ( ilta,yö )työni löydän itseni eläkeläisenä Punkaharjulta, joka on seutuna laajennut maailman navaksi.
Ensi havaintojani on, että kansansanonta: suku on pahin ei pidä paikkaansa. Alan jo tuntea heitä raitilla päivää sanoakseni, vaikka laaja suku uusiutuvine polvineen onkin rakenteellisesti tiedostamaton.
Suuri osa on ikilevossa kirkkomaalla. Siellä kävelyn tulos on kestokaiho. Paavo Albin ja Maria ovat ikonin osassa huoneeni seinällä. Heille, kuten myös äitini vanhemmille Kiteelle olen kiitollinen luovan työn lahjasta vanhempieni kautta.
Isäni sylin kautta vaikutteet ovat latautuneet elämäntyön sisällöksi. Isä luki Leinoa ja Runebergia ja sävelkorvaa täydensi äidin laulut arkisen työn ohessa.
Tänne on johdatus tuonut eläkkeelle. Eikä parempaa paikkaa olekaan. Mitä nyt pursut ja kuopat pyöräkaistoilla. Arki on verhoutunut maailman kauneimpaan luontoon, josta voi iloita niin teisti kuin ateistikin.
Hyvän mielen saa ilmaiseksi ja siitä kiitos Teille, arvoisat lukijat. Pianossani onkin kolme sävellajia: duuri, molli ja Punkaharju.

Pentti Tynkkynen
Vaaran Topin vanhin
Punkaharju

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...