0

Kesälahden kirjasto tarjoaa kotiseutuviikon

Juhannuksen jälkeisellä viikolla on Kesälahden kirjastossa mielenkiintoista aineistoa esillä.
Maanantaista perjantaihin tarjolla on monipuolinen kattaus kesälahtelaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Kotiseutuviikolla kirjastossa tuodaan korostetusti esille kesälahtelainen kirjallinen tuotanto kirjoista lehtiaineistoon.
Lisäksi esiteltävinä ovat paikallisen valokuvaajan Arvo ”Attero” Ahokkaan (1931-2009) Kesälahti-aiheiset kuvat.
Kotiseutuaineisto on tietenkin kirjastossa pysyvästi, mutta kotiseutuviikolla se tuodaan kirjaston asiakkaille näkyvämmin tarjolle ja tutustuttavaksi.

Kirjaston kävijä voi tutustua muun muassa Puruvesi-lehden vanhoihin vuosikertoihin, joita on esillä ajanjaksolta 1965-2010. Vanhat paikallislehdet avaavat kiehtovalla tavalla näköalan menneiden vuosikymmenien elämään.

Esille asetetaan myös kesälahtelaisten oma kirjallisuus, jota on yllättävän paljon. Paikkakunnalla on pitkälti toistakymmentä kirjoittajaa, joilta on kirjana julkaistua tuotantoa.

Kirjaston kumppanina kotiseutuviikon järjestämisessä on Kesälahti-seura, jonka puheenjohtaja Tuure Ahokas esittelee keskiviikkona kirjastossa kotiseutuaiheisia valokuvia. Katseltavina on edesmenneen Arvo ”Attero” Ahokkaan digitoitu kuvakokoelma.

Kirjaston kotiseutuviikko 27.6.-1.7. Attero-kokoelman esittely ke 29.6. klo 11-15.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...