0

Puruvesi-työn arvo nousussa

Puruveden rannoilla niitetään tänä kesänä ruovikkoja järven tilan parantamiseksi ja Pro Puruvesi ry. vetäjineen niittää mainetta ja kunniaa.
Puruveden vesiensuojelun puolustajaksi ja edistäjäksi syntyneen yhdistyksen työ ansaitsee onnittelut. Viime vuonna tuli Pohjois-Karjalan ympäristöpalkinto, tänä vuonna vastaava Etelä-Savon puolelta ja pisteenä iin päälle viime viikolla vielä Vuoden vesistökunnostaja -palkinto henkilökohtaisesti puheenjohtaja Reijo Jantuselle.
Pro Puruvesi ei silti ole pelkkä yhden ihmisen eikä edes aktiivisen hallituksen aikaansaannos. Harva yhdistys pystyy keräämään puolessakymmenessä vuodessa yli 1200 jäsentä. Sellainen joukko antaa lujan taustan toiminnalle. Jäsenten osaamista ja innostusta on jo monin tavoin hyödynnetty ja voidaan hyödyntää vielä enemmän.
Kun Puruveden Freshabit-hanke pikkuhiljaa lähtee konkretisoitumaan, astuvat yhteen avainasemaan valuma-alueiden maanomistajat. Heidän näkemystensä on määrä kuulua esimerkiksi paikallisten toimintaryhmien kautta.
Historia on opettanut, että suojelun nimissä toisten maille meneminen on tehtävä taiten, muuten edessä voi olla kivinen tie. Toivottavasti Puruveden turvaamisen arvo ymmärretään nyt laajalti.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...