0

Enonkoski, Savonlinna ja Kitee saivat avustusta Liikkuvaan kouluun

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 381 800 euroa avustusta Liikkuva koulu -ohjelman kehittämishankkeisiin lukuvuodelle 2016-17. Avustusta sai 29 hakijaa.

Avustusta saivat muun muassa Enonkoski 8 800 euroa, Savonlinna 6 200 ja Kitee 13 850 euroa.

Hankkeiden kokonaiskustannusarviot olivat yhteensä yli 1,1 miljoonaa euroa ja avustusta haettiin reilut 570 000 euroa. Hakijoita oli 32.

Kehittämisavustuksella tuetaan kuntia ja yksityisiä koulutuksen järjestäjiä Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteiden ja keskeisten toimenpiteiden toteuttamisessa peruskouluissa. Liikkuva koulu -ohjelman pyrkimyksenä on, että jokainen peruskoululainen liikkuu vähintään tunnin päivässä. Keskeistä on oppilaiden osallisuus, oppimisen edistäminen sekä liikkumisen lisääminen ja istumisen vähentäminen.

Liikkuvissa kouluissa asioita ajatellaan uusilla tavoilla ja muutetaan toimintakulttuuria aktiivisemmaksi. Tavoitteiden toteuttamisessa tulee liikuntalain mukaisesti olla lähtökohtina sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...