0

Opettaja on asiantuntija

Koululaiset ja opettajat ovat jo kirmanneet kesälaitumille, mutta tämän viikon Puruvesi-lehdessä koulumaailma on vielä vahvasti esillä. Juttuja yhdistää osaltaan luopuminen – Punkaharjulla lukiosta ja lukuisilla opettajilla työurasta – mutta ei luovuttaminen.
Viime aikojen koulukeskusteluissa ovat julkisuudessa äänessä olleet vuoroin lasten vanhemmat, virkamiehet ja poliittiset päättäjät. Opettajien ääni on jäänyt vähemmälle. Tuntuu siltä, että heidän äänensä on jäänyt vähemmälle paitsi julkisessa keskustelussa, myös päätösten valmistelussa.
Kuitenkin juuri opettajat ovat koulumaailman tärkeimpiä asiantuntijoita. He näkevät joka päivä, miten koulujen lakkauttaminen, ryhmäkokojen kasvattaminen ja nuorison mediakulttuurin muuttuminen vaikuttavat lapsiin ja nuoriin. Opettajia kannattaisi kuunnella, muulloinkin kuin lasten oppitunneilla.
Ilmiö ei rajoitu vain koulumaailmaan. Kerimäen aluejohtokunta piti tulevista toimitilaratkaisuista antamassaan lausunnossa erittäin valitettavana, että henkilöstöä ei ole kuultu missään vaiheessa.
Hyvässä työpaikassa kysytään työntekijän näkemystä ja annetaan sille oikeasti arvoa.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...