0

Kerimäen koulukeskuksen pihalla ajelu halutaan kuriin

Koulukeskuksen liikenneturvallisuuteen esitetään Kerimäellä tuntuvia parannuksia. Aluejohtokunnan viime viikolla tekemässä esityksessä ehdotetaan muun muassa Palokankaantieltä tulevan saattoliikenteen muuttamista yksisuuntaiseksi.
Koulutien varressa olevaa kevyen liikenteen väylää halutaan jatkaa Koulutien ja linja-autojen pysähtymisalueen välissä aina hautausmaalle vievään väylään asti.
Kerimäen koulukeskuksen liikenneturvallisuus on ollut keskusteluissa jo vuosia.
Suurimpina ongelmina ovat olleet koulukeskuksen piha-alue, Palokankaantie sekä B-koulun huoltotie ja B-koulun takana oleva pysäköintialue.

Aluejohtokunta esittää korjaussuunnitelmia, joiden toteutus maksaisi arvion mukaan 315 000 euroa.
Aluejohtokunta esittää parannustöiden rahoitusta vuoden 2017 talousarvioon, joko niin että se tulisi talousarvion normaaleista investointimäärärahoista tai Kerimäen kuntaliitossopimuksen vielä käyttämättömistä investointivarauksista.

Koulukeskuksen pihan läpi ajelu halutaan estää ja koulurakennusten välille esitetään ajonestopuomia. Pihalle toivotaan lisää valaisimia ja C-rakennuksen ympärille uutta aitaa.
Myös liikuntahallilta tulevilla väylillä halutaan hidastaa liikennettä.

B-koulun huoltotie ja takaparkkipaikka ovat houkutelleet nuorisoa autoilla kaahailuun. Huoltotie ja pysäköintialue on tarkoitus asfaltoida ja takaosaan tulee hidaste tai puomi.

Lue lisää 9.6. Puruvedestä

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...