0

Tekemisen kautta eteenpäin

Punkaharjun Pitäjäyhdistyksen järjestämässä yhdistysten, seurojen ja yritysten kokoontumisessa laadittiin hiljattain yhteistyössä askelmerkkejä Pitäjäyhdistyksen toiminnalle ja alueen kehittämiselle. Edustettuna oli kymmenkunta eri yhdistystä ja yritystä.
Yleisesti pidettiin hyvänä ajatuksen sitä, että Pitäjäyhdistys ryhtyisi toimimaan keskeisenä, koko Punkaharjun alueen äänitorvena muun muassa päättäjien suuntaan.
Asian käytännön toteutuksesta kysyttäessä Pitäjäyhdistyksen puheenjohtaja Juha Massisen vastasi, että ensisijaisesti pyritään viemään viestiä eteenpäin tapaamalla ihmisiä.
– Pyrimme hankkimaan audiensseja, mieluiten keskusteltaisiin suoraan kaupunginjohtajan kanssa, Massinen sanoi.
Pitäjäyhdistyksen väki painotti, että paikallisten ihmisten ja toimijoiden ajatuksia halutaan kuulla, ennen kuin viestiä lähdetään eteenpäin viemään.
Punkasalmen vanhempainyhdistyksen edustajat toivoivat, että alakoulun säilymistä edistettäisiin myös Pitäjäyhdistyksen toimesta.

Anne Mahkonen nosti esiin, että eri yhteisöjen väliseen vuorovaikutukseen tarvittaisiin parannusta ja parempia väyliä. Mahkonen nosti esiin sosiaalisen median ja pilvipalveluiden mahdollisuudet.
Läsnäolleet kokivat, että paikoin yhteisöjen tiedottamisessakin voisi olla parantamisen varaa. Keskustelun johdosta Pitäjäyhdistys perusti jo Facebookkiin oman avoimen ryhmän Punkaharjun alueen yhdistysten, seurojen ja yritysten tiedottamiseen ja viestittämiseen. Kokoontumisia yhdistyksen on tarkoitus ryhtyä järjestämään usean kerran vuodessa.
Alueen markkinointi nousi esiin monessa puheenvuorossa, esiin tuotiin ajatuksia esimerkiksi kuvakilpailuista ja nuorten osallistamisesta alueen esittelytoimintaan. Markkinoinnin merkitystä painottivat muun muassa Anna-Maija Asikainen ja Rauno Koitermaa markkinoinnin tärkeyttä.
– Luontoa on kaikkialla, esiin pitäisi tuoda enemmän tunnelmaa. Tärkeää olisi, että hyvän olon tunne välittyy ihmisille, Koitermaa totesi.

Tilaisuudessa nousi esiin myös harrastusmahdollisuuksien esitteleminen esimerkiksi teemapäivien muodossa.
Harrastamaan pääsyn helpottamisesta käytiin myös keskustelua – tilaisuudessa muisteltiin taannoista käytäntöä ilmaisista sali- ja kenttävuoroista, sekä sen myötä korkealla ollutta liikuntapaikkojen käyttöastetta.
Kokoontumisessa pohdittiin myös Sorvaslahden alueen vesistön hoitamista. Rahoitusmahdollisuuksista on luvassa Asikaisen mukaan lisätietoa kesäkuun alkupuolella.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...