0

Nordkalk uusi Louhen toimintaa – kuusi työpaikkaa vähenee

Nordkalkin Lappeenrannan ja Louhen tuotannon organisaatiota koskeneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa haettiin uutta toimintamallia tilanteeseen, jossa Louhen poltetun kalkin raaka-aineena käytetään Lappeenrannan kalkkikiveä. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 137 henkilöä.

Yhtiön mukaan neuvotteluissa sovittiin sisäisistä järjestelyistä, joiden ansiosta työpaikkojen määrän lasku jäi kuuteen. Kolme henkilöä Louhelta siirtyy Lappeenrantaan, jossa kaivoksen louhintamäärät ovat kasvussa.

– Halusimme varmistaa toiminnan jatkumisen Louhella, ja tähän olemme nyt saaneet uuden toimintamallin. Tehdyillä toimenpiteillä vahvistamme kotimaisen kalkin asemaa markkinoilla, sanoo tuotantojohtaja Kari Vyhtinen Nordkalkista.

Poltetun kalkin lisäksi Louhella valmistetaan sammutettua kalkkia ja kalkkikivijauheita. Tuotteita käytetään kaivos- ja teräs- sekä selluteollisuudessa, maataloudessa ja vedenkäsittelyssä. Infrastruktuurin rakentamiseen toimitetaan kiviaineksia.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...