0

Tapuli palvelee taas

Viime kesänä moni Kerimäen kirkossa vieraillut kävijä kokeili turhaan Tapulin ovea. Seurakunta lopetti oman Tapulikioskinsa ja tapuli pidettiin kiinni.
Tänä kesänä Tapuli palvelee yleisöä jälleen. Makkolassa asuva yrittäjä Riitta Kettunen avasi eilen keskiviikkona kahvilan, joka on avoinna kirkon aukioloaikoina joka päivä elokuun puoliväliin asti.
Kahvilan nimeksi tuli Munkki-Kammion Kahvila Tapuli. Kettunen pyörittää myös Harjutien kioskia Punkaharjulla ja Savonlinnan kirjaston kahvilaa.
Nimen synty juontuu siihen, kun Kettunen mietti kirjaston kahvilalle osuvaa, kirjailija Joel Lehtoseen liittyvää nimeä, joka herättäisi mielenkiintoa.
– Tunnetuimmat teokset oli jo käytetty, mutta kesävieraiden googlauksella löytyi Lehtosen runokokoelma nimeltä Munkki-Kammio.
Nimi soveltuukin hyvin myös kirkon tapulissa toimivalle kahvilalle.

Munkki-Kammio ei tarjoa pelkkää kahvia ja munkkia, vaan tuoreiden leivonnaisten ja jäätelön lisäksi Tapulista löytyy runsas valikoima paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Suuri osa on Kettusen omissa käsissä syntyneitä, kuten huovutetut sauna- ja avantohatut ja koirankarvasta tehdyt neulomukset.

 

Lue lisää 2.6 Puruvesi-lehdestä.

 

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...