0

Lähidemokratia turvattava

Tositapaus elävästä elämästä: on koululaisten massatapahtuma Kerimäen kirkkorannassa. Koulupojalle tulee pissihätä ja hän kysyy opettajalta mihin voi mennä. Ohjeena on etsiytyä sopivan puun juurelle; alueella kun ei vielä ole yleisövessaa.
Toki kesän ajaksi vessat nyt tulevat niin kirkkorantaan kuin leikkipuistonkin tuntumaan. Tehtävän hoiti aluejohtokunta.
Samassa kokouksessa missä päätettiin vessojen hankinnasta, jaettiin lukuisia järjestöavustuksia ja annettiin muun muassa lausunto kaupungin kiinteistöjen tulevasta käytöstä. Toista ääripäätä edustaa painokas vaatimus terveyskeskuksen kunnostukseen varattujen 2,7 miljoonan euron käytön toimeenpanosta.
Tätä ja paljon muuta siltä väliltä on ollut Savonlinnan aluejohtokuntien työ. Tuiki tarpeellisia kohderyhmilleen niin pienet kuin suuretkin asiat.
Aluejohtokuntien nykyinen pesti on päättymässä tämän vuoden lopussa. Alustavat tiedot järjestöille suunnatusta kyselystä kertovat, että toiminta on koettu erittäin tarpeelliseksi.
Savonlinnassa alkaisi jo olla korkea aika virittää todellista keskustelua siitä, miten lähidemokratia niin maaseutualueilla kuin muissakin kaupunginosissa turvataan tulevina vuosina. Muuten moni asia uhkaa hukkua ja kadota suuressa päätöksentekokoneistossa.

Jari Silvennoinen

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...