0

Suur-Savon hiihtäjät mitalisateessa – stipendejä myös Puruveden alueelle

Suur-Savon Hiihto palkitsi talven aikana parhaiten menestyneitä hiihtäjiään seuraillassa maaanantaina 23. toukokuuta Juvalla. Talven hiihtomenestys oli erinomaista, sillä piiriin saatiin 11 SM-mitalia, joista 9 tuli viestijoukkueiden tuomina. Viestimenestys kertoo piirimme hiihtäjien laajasta tasosta.

Piirin parhaat hiihtäjät ja joukkueet palkittiin sulkavalaisen Tuakon Takomon eli Jarkko Kaartilanmäen suunnittelemalla metallisella Sompa-teoksella. Piirin parhaina palkittiin seuraavat hiihtäjät:

Vuoden poika: Jussi Hyytiäinen, Mikkelin Hiihtäjät

Vuoden tyttö: Jasmin Kähärä, Mikkelin Hiihtäjät

Vuoden nuori mies: Matias Lantta, Mikkelin Hiihtäjät

Vuoden nuori nainen: Vilma Jylhä, Juvan Urheilijat

Vuoden mies: Vili Hämäläinen, Mikkelin Hiihtäjät

Vuoden nainen: Heini Hokkanen, Kangasniemen Kalske

Vuoden joukkue: Mikkelin Hiihtäjät (Jasmin Kähärä, Katariina Neuvonen, Anniina Neuvonen)

Samassa yhteydessä Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen jakoi 50-vuotisstipendirahastostaan 21 600 euroa harjoittelu- ja valmennusstipendeinä piirin parhaille nuorille.

Kaiken kaikkiaan stipendin sai 36 nuorta hiihtäjää. Palkitut hiihtäjät tulevat eri seuroista ympäri maakuntaa.

Seuraillassa käytiin läpi tulevan kauden valmennusryhmät ja alustavat leiritysohjelmat. Piirin valmennus ja leiritys nousee jälleen uudelle tasolle, sillä myös piirin nuorimmat hiihtäjänalut, mini­sompaajat (8–11-vuotiaat), saavat vetäjäkseen ja valmennuksen koordinaattoriksi Markku Kaipaisen Juvalta.

Hopeasompa-ryhmää (12–15-vuotiaat) vetää Sami Piisilä ja Tehosompa-ryhmää (17–23-vuotiaat) Lassi Pöntinen.

Piiri pystyy tarjoamaan nyt kaikille ikäryhmille kattavan leiriohjelman.

Hiihto-olosuhteet ovat maakunnassamme varsin hyvällä tasolla Mikkelin ensilumenladun myötä. Ensi syksyä varten Mikkelissä on lunta säilöttynä 15 000 kuutiota,  ja ensilumen latu avataan ensi marraskuussa.

Ensilumenlatuja tehdään ja lunta tykitetään heti pakkasten salliessa myös Rantasalmella, Mäntyharjulla, Juvalla, Joroissa, Sulkavalla ja Kangasniemellä.

Myös Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa on valmius siirtyä heti ensi syksystä alkaen maakunnan toiseksi ensilumen hiihtopaikaksi.

Suur-Savon Hiihdolla on yhteistyösopimukset kahdeksan merkittävän maakunnallisen ja valtakunnallisen toimijan kanssa. Nämä kumppanit ovat BLC, LähiTapiola Savo-Karjala, Noname, Osuuskauppa Suur-Savo, Repo-yhtiöt, Suomen Talotekniikka, StoraEnso ja Suur-Savon Sähkö.

Stipendinsaajat: Ahola Joonas Mikkelin Hiihtäjät, Hokkanen Heini Kangasniemen Kalske, Hotokka Aapo Mikkelin Hiihtäjät, Huttunen Topi Juvan Urheilijat, Hyytiäinen Hannes Mikkelin Hiihtäjät, Hyytiäinen Jussi Mikkelin Hiihtäjät,
Hämäläinen Vili Mikkelin Hiihtäjät, Iivonen Akseli Mikkelin Hiihtäjät, Ikäheimonen Eetu Rantasalmen Urheilijat, Jylhä Vilma Juvan Urheilijat, Kaipainen Anni Juvan Urheilijat, Kantanen Erno Juvan Urheilijat, Karhula Ida-Emilia
Mikkelin Hiihtäjät, Kauppinen Tiia Juvan Urheilijat, Kolehmainen Eetu Mikkelin Hiihtäjät, Kyrönlahti Anton Kangasniemen Kalske, Kähärä Jasmin Mikkelin Hiihtäjät, Lahdelma Saana Mikkelin Hiihtäjät, Laitinen Alisa Mikkelin Hiihtäjät, Lantta Helmiina Mikkelin Hiihtäjät, Lantta Matias Mikkelin Hiihtäjät, Neuvonen Anniina Mikkelin Hiihtäjät, Neuvonen Juho Mikkelin Hiihtäjät, Neuvonen Katariina Mikkelin Hiihtäjät, Nyberg Joni Mikkelin Hiihtäjät, Paananen Arttu Kangasniemen Kalske, Pylkkänen Annu Rantasalmen Urheilijat, Pylkkänen Pinja Sulkavan Urheilijat, Pöntinen Teemu Mikkelin Hiihtäjät, Sippo Matias Kangasniemen Kalske, Tiainen Maija Kerimäen Urheilijat, Tivinen
Noora Mikkelin Hiihtäjät, Tivinen Sofia Mikkelin Hiihtäjät, Tossavainen Eevi-Inkeri Savonlinnan Hiihtoseura, Tuhkanen Netta Juvan Urheilijat, Turtiainen Arttu Kerimäen Urheilijat.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...