0

Poliisin lupalvelu supistuu tai menee kiinni kesällä

Poliisin lupapalvelun aukioloajat muuttuvat sekä normaali- että kesäkuukausiksi monella poliisiasemalla Itä-Suomessa. Kahdeksan poliisiaseman lupapalvelut ovat kesäaikana suljettuina eripituisia aikoja.

Savonlinnan poliisiaseman lupapalvelu on normaalisti auki maanantaista perjantaihin kello  9-16.15. Kesä-, heinä- ja elokuussa se on avoinna tunnin vähemmän eli kello 10-16.15.

Kiteen poliisiaseman lupapalvelu palvelee normaalioloissa maanantaista perjantaihin kello 9- 12 ja 13-15.45, mutta
kesä-, heinä- ja elokuussa se on keskiviikkoisin suljettu.  27.6. – 8.7. välisenä aikana se on kokonaan suljettu.

Poliisin mukaan lyhennetyt aukioloajat ja palvelujen kiinnipitäminen johtuvat poliisin lupapalvelun henkilömäärän vähenemisestä ja kesäkauden lomapoistumista. Uusilla kesäajan aukioloajoilla pyritään vastaamaan mahdollisimman hyvin lupapalveluiden kysyntään. Kesäkauden lomapoistumaan on lisäksi varauduttu palkkaamalla kausityöntekijöitä vilkkaimpiin paikkoihin, esimerkiksi Kuopion pääpoliisiasemalle sekä muihin maakuntakeskuksiin.

Vuoden 2016 alusta alkaen ajokorttien myöntäminen siirtyi Trafille. Ajokorttiasiat muodostivat poliisin lupa-asioista yli 20 prosenttia. Tämän siirron vaikutukset on huomioitu jo ennakoivasti ja henkilömäärää lupapalveluissa on supistettu.

Poliisin lupapalvelussa voi asioida myös verkon kautta. Sähköisessä asiointipalvelussa voidaan tehdä mm. passin hakeminen, jos passiin tarvittavat sormenjäljet on otettu enintään kuusi vuuotta sitten eikä nimitietoihin ole tullut muutoksia edellisen passin hankkimisen jälkeen.

Lupa-asiointi, esimerksiksi passin hakeminen, sähköisesti on lupapalvelupisteessä asiointia nopeampaa ja halvempaa.

Lisätietoja sähköisestä lupa-asioinnista löytyy verkosta osoitteesta poliisi.fi/luvat

Poliisin lupapalveluiden keskeisiä asioita ovat passien, henkilökorttien, vartijakorttien, järjestyksenvalvojakorttien ja ampuma-aseiden hallussapitolupien myöntäminen. Lisäksi lupapalveluissa käsitellään mm. yleisötapahtumiin ja arpajaisiin liittyviä lupa-asioita.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...