0

Kotimainen kala on parasta

Puruvesi tunnetaan muikustaan, jota ei saa mistään muualta. Puruveden muikulla on vahva brändi, kuten koko Puruveden laajalla vesialueella.
Puruvedeltä kalastetaan ammattimaisesti edelleen melkoisen suuri muikkusaalis. Viime talvena olosuhteet suosivat kalastusta, ja Puruvedestä nousi muikkua runsaat puoli miljoonaa kiloa.  Vuosisaaliin arvioidaan olevan suurin viiteentoista vuoteen.
Vesialueella harjoitti kalastusta talvella kymmenen ja kesällä yhdeksän nuottakuntaa. Isorysillä ja verkoilla kalasti kaksi ammattikalastajaa.
Puruvesi tuo leipää kalan muodossa moneen kotiin, ja kalastamisen lisäksi kalanjalostuksella on tärkeä työllistävä merkitys.
Yleisesti tiedetään, että kalan terveysvaikutukset ovat kiistattomat. Jokainen ihmisen pitäisi syödä kalaa viikoittain parikin kertaa ja eri kalalajeja vaihdellen, neuvoo Valtion ravitsemusneuvottelukunta.
Kalahan sisältää roimasti terveellisiä rasvahappoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja paljon proteiinia.
Toivottavasti kansalaiset osaavat arvostaa lähiruokaa, sillä sellaista läheltä pyydetty kala aidoimmillaan on. Järvikala on monin verroin maukkaampaa kuin tuhansien kilometrin päästä purkissa kuljetettu tonnikala, seiti tai Norjan kassilohi.
Kotimaisen kalan saatavuuskin alkaa olla kohdallaan. Jos ei itse pidä pyydyksiä koti- tai mökkivesillä, lähikauppojen tiskeiltä löytyy varmasti lähiseudun kalastajien antimia.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...