0

Säkkikeräys alkaa Kerimäellä ja Savonlinnassa kesäkuun alussa

Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy kesäkuun alussa Kerimäellä ja Savonlinnassa. Keräyksen idea on, että maanviljelijät voivat jälleen viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen.

Keräys toteutetaan Kerimäellä ja Savonlinnassasiten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit keräyspisteisiin lajiteltuina ja pakattuina ja kirjoittavat säkkitiedot keräyspaikalla sijaitsevaan vihkoon.

Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään 1.6.-31.7.2016.

Keräyspaikat: Kerimäen varikko, Nikkaritie 3, arkisin klo 8 – 13 ja Nousialan jäteasema, Nousialantie 11, arkisin klo 8 – 17.

Keräykseen voi jättää Yaran 40 kilon ja  650 kilon lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska ne eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 22,5 prosentin tavoitteen. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin.

Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 35 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa. Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Keräyksen järjestää Savonlinnan 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy.Rahoitukseen osallistuvat myös Hankkija, K-maatalous, Raisioagro ja Tilasiemen Oy.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...