0

Louhen kalkkitehdas aloittaa yt:t – koko yhtiön vähennystarpeeksi ennakoidaan alle kymmenen henkilöä

Nordkalk aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Louhen ja Lappeenrannan tuotannossa, ja yhtiön mukaan syynä on kiristynyt markkinatilanne.

Yhtiön mukaan vain siten voidaan varmistaa kotimaisen kalkkikiven hyödyntämiseen perustuva tuotanto ja tehokas toimitusketju tuontikalkin käytön sijaan.

– Haluamme varmistaa toiminnan jatkumisen Louhella, ja tähän haemme nyt uutta toimintamallia, sanoo tuotantojohtaja Kari Vyhtinen Nordkalkista.

Nordkalk on kutsunut Lappeenrannan ja Louhen henkilöstöedustajat yhteistoimintaneuvotteluihin maanantaina 23. toukokuuta. Neuvotteluiden piirissä on 137 henkilöä, mutta vähennystarpeen arvioidaan olevan alle kymmenen henkilöä.

Nordkalk aloitti Louhella vuodenvaihteessa poltetun kalkin valmistamisen Lappeenrannan kalkkikivestä. Konseptilla tuotetaan laadukasta kalkkia, joka sopii useiden asiakkaiden prosesseihin. Uuden raaka-aineen käyttö kuitenkin edellyttää muutoksia myös toimintatavoissa. Poltetun kalkin lisäksi Louhella valmistetaan sammutettua kalkkia ja kalkkikivijauheita. Tuotteita käytetään kaivos- ja teräs- sekä selluteollisuudessa, maataloudessa ja vedenkäsittelyssä. Infrastruktuurin rakentamiseen toimitetaan kiviaineksia.

Nordkalk on kalkkikivipohjaisten tuotteiden johtava valmistaja Pohjois-Euroopassa. Sen asiakkaita ovat sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuus, rakentaminen ja kemianteollisuus.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...