0

Parikkalaan lukioon

Punkaharjun lukion ensimmäisellä luokalla olevat Tuomo Saksa ja Santeri Itkonen, sekä toisella luokalla oleva Elias Nolte, istuskelevat viimeistä kevättään kotipaikkakunnan oman lukion sohvilla.
Kun lukukausi päättyy ja Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipiste lakkautetaan, on opiskelijoilla edessä opinahjon vaihto. Osa suuntaa Savonlinnaan joko lyseon, tai taidelukion puolelle. Saksa, Itkonen ja Nolte edustavat kuitenkin sitä joukkoa, jolle ensisijaiseksi jatko-opiskelupaikaksi osoittautui Parikkalan lukio.

Päätös opintojen jatkopaikasta syntyi kolmikolla kouluihin tutustumisen ja tuttujen kokemuksien perusteella.
Valintaan vaikutti eniten opinahjo itsessään. Välimatka ja täten myös koulupäivien pituus oli Savonlinnan ja Parikkalan vaihtoehdoissa samaa luokkaa.
Punkaharjulaisnuoret antoivat arvoa lukion pienemmälle koolle ja hyvälle kurssivalikoimalle.
– Itselleni yksi iso tekijä oli Parikkalan liikuntapainotteisuus, hyvät puitteet ja liikuntakurssien monipuolisuus, Nolte sanoo ja kertoo, että pohdinnassa on, että lukion jälkeiset opinnot tulevat todennäköisesti olemaan liikunnan parista.
– Parikkalan lukio vastaa enemmän Punkaharjun lukiota. Pienemmän lukion toiminta on vaikuttanut joustavammalta esimerkiksi kurssien suhteen, Itkonen kertoo.
– Parikkalassa on pienempi lukio ja siten myös pienemmät ryhmät, eli todennäköisesti siellä saa yksilöllisempää opetusta. Parikalan lukiossa opiskelee myös tuttuja punkaharjulaisia, he tykänneet siellä opiskelemisesta, Saksa sanoo.

Lue lisää 12.5. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...