0

Pihassa ja puutarhassa täysi tohina

Toukokuun puolivälissä puutarhaharrastajalla on jo täysi touhu päällä.
– Eihän minulla ole muutakaan tekemistä, kesälahtelainen Vilma Vilipöld naurahtaa.
Hänen tonttinsa Pyhäjärventien varrella kirkonkylän kupeessa on melkoinen puuhamaa. Väljä ja viihtyisä pihamaa kukkii jo kauppapuutarhasta hankituilla orvokeilla, mutta kukkapenkin esikotkin värittävät maisemaa tumman punaisen ja lilan väreillään. Pian terälehtensä avaavat tulppaanit.
Omat kesäkukat ovat jo kasvihuoneessa hyvällä alulla. Samettiruusut, tsinniat ja ahkeraliisat siirtyvät penkkiin, kunhan vielä vähän saavat vartta muovin alla kasvihuoneessa.
Tomaatin, paprikan ja kurkun taimetkin ovat lähteneet hyvään kasvuun ja toukokuun ensimmäisellä viikolla myös peruna on jo kasvamassa. Vilipöld kasvattaa varhaisperunaa, joka ehtii joskus jo juhannukseksi. Sitä varten hän on istuttanut siemenperunat kukkaruukkuihin kasvihuoneeseen ja peitellyt ne vielä harsolla.
Toukokuun lämpö enteilee nopeaa kehitystä varhaisperunalle ja tietysti kaikelle muullekin kasvulle.
– Koskaan ei vielä istutukset ole paleltuneet, Vilipöld kertoo. Varhaiselle istuttajalle kasvihuone ja harsot ovat välttämättömiä taimien kehityksen turvaamiseksi.

Kasvihuoneen taimivalikoima on runsas. Tomaatin taimet yltävät toukokuun alussa jo pariinkymmeneen senttiin, paprikatkin ovat nousseet ja kurkun taimet ovat terhakan näköisiä. Kurkulle pihan perällä on reilun kokoinen laatikko varattuna ja kynnetty maa odottaa muita hyötykasvien taimia.

Lue lisää 12.5. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...