0

Vedenpinta kipuaa yhä korkeammalle Orivedellä ja Pyhäselällä

Suomen ympäristökeskuksessa laaditun keskiennusteen mukaan Pielisen vedenpinta nousee viisi senttiä toukokuun alkupuoliskon aikana. Maksimi vedenkorkeus ajoittuu toukokuun puoliväliin.

Orivesi-Pyhäselän vedenkorkeuden ennustetaan nousevan 5 – 10 senttiä  kesäkuun alkuun mennessä.

Puntarikosken vesivoimalaitoksen remontin takia Höytiäisen vedenkorkeudet ovat tulevana kesänä ajoittain jopa huomattavasti tavanomaista kesävedenkorkeutta alempana. Vedenkorkeudet pysyvät kuitenkin voimalaitoksen lupaehtojen sallimissa rajoissa.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan huhtikuun keskilämpötila oli Pohjois-Karjalan maakunnassa pari astetta tavanomaista korkeampi. Huhtikuun aikana satoi maakunnassamme neljänneksen vähemmän kuin tavallisesti. Sademäärä oli 26 milliä, kun keskimäärin huhtikuussa sataa 35 milliä. Kuun lopussa lunta ei enää ollut.

Järvien vedenkorkeudet olivat huhtikuun lopussa yleisesti tavanomaista ylempänä. Pielisen pinta oli kuun lopussa 65 senttiä ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa ylempänä. Viinijärven vedenkorkeus oli huhtikuun lopussa 28 senttiä, Kajoonjärven 32 senttiä ja Ruunaan 34 senttiä normaalia korkeammalla.

Orivesi- Pyhäselän vedenkorkeus nousi Arvinsalmen asteikolla mitaten 17 senttiä  huhtikuun aikana. Orivesi-Pyhäselän vedenkorkeus oli huhtikuun viimeisen päivänä 49 senttiä tavanomaista korkeammalla.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...