0

Valtakunnan politiikkaa

Savonlinnan yliopistokampuksen mielenilmauspäivä keräsi tuhansia ihmisiä Savonlinnan Kauppatorille maanantaina. Paikalla oli ilahduttavan paljon väkeä eri pitäjistä Puruveden alueelta. Huoli yliopiston tulevaisuudesta yhdistää.
Opettajankoulutuksen alasajosta on kehkeytymässä valtakunnan tasoinen poliittinen kysymys. Tämä tapahtui viimeistään tällä viikolla, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lupasi selvityksen lakkauttamisen yhteiskunnallisista vaikutuksista.
Hallitus joutuu istumaan asian ääreen ja miettimään, mikä olisi maalle ja myös koko Savonlinnan seudulle parasta.
Täällä se tiedetään. Itä-Suomen yliopiston typerä päätös Savonlinnan kampuksen lopettamisesta pitää ilman muuta peruuttaa tavalla tai toisella. Tietenkin se on vaikeaa yliopistolle, joka menettäisi kasvonsa.
Yliopistolla on toki autonomiansa, ja se voi tehdä ratkaisujaan miettimättä sen enempää aluepolitiikkaa kuin maan tasapuolista kehitystä. Oikeastaan sen tehtävä ei olekaan pohtia niitä kysymyksiä.
Sen sijaan maan hallituksen tulee katsoa asioita laajemmasta vinkkelistä ja käyttää niin sanottua omistajan ääntä myös Itä-Suomen yliopistoon. Tämä punnitaan viimeistään, kun opetusministeriö ja yliopisto käyvät tulosneuvotteluitaan.
On enemmän kuin tarpeellista, että tulosneuvotteluissa todetaan yksiselitteisesti, että Itä-Suomen yliopiston erityistehtävä jatkossakin on koulutuksen antaminen Savonlinnassa.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...