0

Eskarit pääsivät korkkaamaan Kerimäen uuden päiväkodin

Villiruusut ja Sinivuokot ovat saaneet makustella uusia päivähoitotiloja Kerimäellä jo toista viikkoa. Savonlinnan uusin päiväkoti valmistui tänä keväänä Kerimäelle koulukeskukseen, A-koulun siipirakennuksen yläkertaan.
Tämänhetkisten esikoululaisten kaksi ryhmää siirtyivät uusiiin tiloihin päiväkoti Vekkulasta toukokuun alussa. Päivähoidon keskittäminen Kerimäen kirkonkylässä pääsi näin alkuun.
Uudella päiväkodilla ei ole virallista nimeä, mutta päiväkodin johtaja Riitta Herrasen mukaan henkilökunta käyttää epävirallisesti työnimeä Vilppula. Nimi on tässä vaiheessa tarpeen, sillä kirkonkylässä on juuri nyt viisi erillistä päivähoitoyksikköä hajallaan eri puolilla kylää.
Päiväkotiin tehtiin ryhmä-, lepo- ja sosiaaliset tilat.
– Erillistä ruokalaa ja juhlasalia ei tarvittu, koska ruokailemassa käydään B-koulun ruokalassa ja isompiin tilaisuuksiin voidaan käyttää A-koulun liikuntasalia. Ruokalareissut tehdään koulukeskuksen pihan poikki, kertoo Riitta Herranen.

Nykyiset eskarit, 41 lasta muuttivat uusiin tiloihin jo nyt, vaikka kautta ei ole jäljellä enää kuukauttakaan.
– Ajateltiin että saadaan tällekin ikäluokalle pehmeä lasku ja tutustuminen koulun yhteyteen. Siirtyminen esiopetuksesta kouluun on tärkeä nivelvaihe.

Lue lisää 12.5. Puruvesi-lehdestä.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...