0

Pelastuslaitos varoittaa ruohikkopalon vaaroista

Etelä-Savon maakunnan alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus. Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että maasto on tällä hetkellä paikon erittäin kuivaa ja ennustettu sää ei näyttäisi tilannetta helpottavan.

– Avotulen tekoa emme tällä hetkellä missään tapauksessa suosittele, ja painokkaasti kehotamme harkitsemaan ennen sytyttämistä. Vaikka varsinainen polttopaikka ei olisikaan palavalla maaperällä, saattavat poltosta syntyvät kipinät levitä laajallekin alueelle sytyttäen maastoa palamaan, muistuttaa päivystävä palomestari Jarno Laikola.

Pelastuslaitoksen mukaan aamukosteuskaan ei pitkään maan pinnalla pysy, joten sen varaan ei voi laskea.

– Eilen lauantaina  paloi noin kuusi hehtaaria maastoa ja tänään sunnuntaina noin hehtaari. Kummassakin tapauksessa palo oli saanut alkunsa avotulesta.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...