0

Junnuseurasta miesten joukkoon – Teittinen lähtee Mestikseen joukkueenjohtajaksi

Jääkiekon Mestis-seura SaPKo saa toiseksi joukkueenjohtajakseen miehen, joka tunnetaan varsinkin jääkiekkoilun junioripiireissä.
Savonlinnalainen Petri Teittinen on antanut kymmenen vuoden siivun elämästään Juniori-Sapkolle. Nyt on aika siirtyä täysikasvuisten miesten puoliammatilaismaailmaan.
Uusi joukkueenjohtaja ottaa tehtävänsä vastaan kihelmöiden.
– Olen miettinyt, miten aikuiset miehet ottavat minut vastaan. Olen päättänyt olla itseni, enkä muuksi muutu.

Teittinen tunnetaan rempseänä ja ajoittain suulaanakin savolaisena. Hän ei pidä kantta vakan alla, vaan sanoo mielipiteensä. Itse hän yrittää nähdä asiat aina positiivisuuden kautta.
Päättyneestä juniorikiekkoilun ajasta hän tuumaa.
– Hienointa mitä voisin kuvitella tapahtuvan tulevaisuudessa, on se jos joku ”kasvattamistani” junioreista joskus siirtyisi Mestis-tasolle. Siinä ikään kuin ympyrä sulkeutuisi.
Teittinen aloitti 1. toukokuuta SaPKon joukkueenjohtajana Pekka Lindenin rinnalla. Miehet jakavat pestin, kuten järkeväksi kokevat. Työnjako hakee kevään aikana uomansa.

Pieksämäellä syntyneen Petri Teittisen, 44, taival Juniori-SaPKossa alkoi samoin kuin muillakin kiekkovanhemmilla. Oma poika alkoi pelata, ja samalla vanhemmat sijoittuivat joukkueessa eri tehtäviin.
Teittinen aloitti melko kylmiltään F-99/98 -joukkueen johdossa vuonna 2007. Junioritaivalta kesti tämän vuoden huhtikuuhun, jolloin Teittinen luopui B-nuorten joukkueenjohtajan tehtävästä aikeenaan jättää kiekkohommat.
Toisin kuitenkin kävi: lomaa kiekosta kesti kaksi viikkoa, kun hänet pyydettiin Mestis-organisaatioon.
– Tämäkin kortti on katsottava, kun sitä tarjottiin. Mielelläni otin haasteen vastaan, seurarakkaaksi itsenään kutsuva Teittinen toteaa.

Teittisen oma poika pelasi  kiekkoa C-junioreihin saakka. Hän edusti vuonna 1999 syntyneenä sitä ikäluokkaa, jonka Petri Teittinen tuntee tutuimmaksi ja läheisimmäksi.
Vuonna 2007 mainitun 99-ikäluokan poikia pelasi F-junnuissa toistakymmentä. Tällä hetkellä tuosta ydinsakista on jäljellä seitsemän nuorta miehen alkua, ja heidän tasonsa on alkavalla kaudella B-nuoret. 1999-vuosikertaa asuu Savonlinnan lisäksi Enonkoskella, Kerimäellä, Parikkalassa ja Simpeleellä.
– Juuri tämän ikäluokan kanssa aloitin, ja heidät myös saattelin kauden loppuun nuorempana B-ikäisenä. Nämä pojat jatkavat ensi kaudella ja muodostavat B-nuorten joukkueen vuonna 2000-syntyneiden poikien kanssa. Tämän joukkueen edesottamuksia tulen seuraamaan tarkasti ensi kaudella, teittinen lupaa.

Teittinen tekee muutakin kuin johtaa Mestis-seuraa. Päätoimensa hän tienaa yrittäjänä.
Hän on koulutukseltaan rakennusmestari AMK ja pyörittää PT-rakvalvonta-nimistä firmaa.
– Pääosassa ovat vastaavaan työnjohtajan ja pääsuunnittelijan tehtävät, ja valtaosa rakennuskohteista on omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Kohteita on  nyt eri puolilla pitäjiä viitisentoista – työmaita on myös Puruveden alueella.
Vaikka pääosan vapaa-ajasta haukkaa Mestis-kiekkoilu, Petri Teittinen ei aio jättää junioritoimintaa. Hän istuu Juniori-Sapkon hallituksessa sihteerinä ja on edelleenkin käytettävissä, jos seura haluaa. Lisäksi hän jatkaa ainakin junioriseuran varainkeruuhommissa. Yksi merkittävä hyväntekeväisyystapahtuma on Luistelee SaPKon kanssa – tempaus.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...