0

Suunta on oikea

Hallituksen ykköstavoite on luoda työpaikkoja Suomeen. Viime viikonloppuna juhlistimme työn juhlaa vappua. Tuota juhlaa Suomessa vietti 273 000 työtä vailla olevaa ihmistä.
Savonlinnassa pitämässäni vappupuheessa korostin, kuinka tärkeitä toivon näköalat ovat. Viittasin tällä Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen tulevaisuuteen, josta sanalla sanoen käännetään parasta aikaa vihoviimeisiä kiviä ja tutkitaan kaikki mahdollisuudet.
Viittasin toivon näköalalla myös politiikan ja yhteiskunnan isoon kuvaan. Kaikki mainitut kytkeytyvät merkittävästi myös työllisyyteen. Pientä valoa talouskasvun alkamisesta on.

Hallitus on pitkän talven neuvotellut ja valmistellut ratkaisuja Suomen kohtalonkysymyksiin. Neljän miljardin eli koko hallituskauden säästöpäätökset on myös tehty. Lisäksi on sovittu sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta sekä muun muassa työllisyys- ja yrittäjyyspaketeista.
Yhteiskuntasopimuksesta on saatu aikaan työmarkkinajärjestöjen neuvottelutulos. Sopimuksessa on kyse ennen kaikkea siitä, että palautamme kilpailukykyämme ja teemme suomalaisen työn jälleen kannattavaksi. Hallituksen 110 000 uuden työpaikan tavoitteesta on realistisesti arvioiden saavutettavissa 35 000 lisätyöpaikkaa sopimuksen myötä.
Kaikki nämä päätökset ovat jo lisänneet luottamusta Suomen talouteen ja ylipäätään siihen, että pystymme ratkaisemaan ongelmamme itse. Suomella ei ole varaa toiseen vaalikauteen, jossa talous-, työttömyys- ja velkaongelmamme vain pahenevat.

Paljon muutakin on tekeillä. Hallitus satsaa merkittävästi niin isojen kuin pienien teiden kunnostamiseen. Näillä investoinneilla on suuret työllisyysvaikutukset ja kunnostuksien valmistuttua luonnollisesti myös liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämää palveleva merkitys.
Hallituksemme päätti korjata myös erittäin vaarallisen valtatie viiden osuuden Mikkelin ja Juvan väliltä. Tässä vuosia jatkuneessa edunvalvontatyössä maakuntamme onnistui erinomaisella tavalla.
Liikennekaarihanke etenee myös. Kyseessä on iso uudistus ja väärinkäsityksiä näin suuresta muutoksesta syntyy helposti. Liikennekaari parantaisi muun muassa joukkoliikenteen eri muotojen yhteentoimivuutta antamalla mahdollisuuden saumattomiin matkaketjuihin. Uudistukseen kuuluvat myös matkalippujen yhden luukun periaate sekä aivan uudet teknologiat.
Lisäksi sanomalehtien ja muun postin jakelua voitaisiin hoitaa uusin tavoin esimerkiksi yhdistelmäkuljetuksina.
Liikennekaareen liittyvät lisäksi uudet rahoituskeinot. Keskusta haluaa, että tulevaisuudessa väyläinvestoinnit moninkertaistetaan. Pelkällä budjettirahalla siinä ei kuitenkaan onnistuta.

Taksilain uudistaminen on erityisesti huolestuttanut ihmisiä. Keskusta on sitoutunut hakemaan huoliin kestävät ratkaisut, jotta kohtuuhintaiset taksi- ja muut joukkoliikennepalvelut voidaan turvata koko Suomessa. Lupaan, että muissakin uudistuksissa pidetään jalat maassa. Korkealle täytyy kuitenkin tähytä, avoin mieli auttaa muutoksessa.
Yhdessä tekemisen meininkiä tarvitaan nyt erityisen paljon. Suunta on muuttunut ja se on oikea.

Hanna Kosonen
Kirjoittaja on savonlinnalainen Keskustan kansanedustaja.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...