0

Kuljetuspalvelu lähti yli kahdeltasadalta

Savonlinnan kaupungin tukemia kuljetuspalveluja saavien asiakkaiden määrä on vähentynyt talven aikana tehtyjen tarkistusten myötä noin 250:llä.
Suurimpana syynä vähennykseen ovat viime lokakuussa käyttöön otetut tulo- ja varallisuusrajat, jotka veivät sosiaalihuoltolain perusteella myönnetyn kuljetuspalvelun lukuisilta asiakkailta, pääosin vanhuksilta.
Kuljetuspalveluja myönnetään vanhuksille ja liikuntarajoitteisille kahden lain, vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) perusteella.

Kaupunki käynnisti kuljetuspalvelujen selvitystyön syksyllä, kun tulo- ja varallisuusrajat sosiaalihuoltolain mukaisissa kuljetuksissa tulivat voimaan. Vammaispalvelulain mukaisissa kuljetuspalveluissa ei ole tulorajoja, vaan perusteena ovat henkilön liikuntavaikeudet.
Sosiaalipalvelupäällikkö Jorma Hongiston mukaan selvitystyö on osoittautunut ennakoitua suuremmaksi urakaksi. Työhön irrotettiin erikseen työntekijä ja selvitysaikaa on jouduttu jatkamaan pariin otteeseen.
–Selvitystyö jatkuu ainakin toukokuun loppuun saakka. Tavoitteena on käydä läpi kaikki kuljetuspalveluasiakkaat, sekä vammaispalvelulain että sosiaalihuoltolain mukaiset, kertoo Hongisto.

Selvityksen yhteydessä arvioidaan myös julkisen joukkoliikenteen palvelu- ja asiointiliikenteen tarvetta eri puolilla Savonlinnan kaupunkia yhteistyössä logistiikkakeskuksen kanssa.
Savonrannalla ja Punkaharjulla asiointiliikenne toimii, mutta Savonlinnassa ja Kerimäellä on tarvetta asiointiliikenteen laajentamiseen.

Lue lisää 4.5. Puruvedestä

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...