0

Roskien polttaminen karkasi maastoon Kesälahdella – pelastuslaitos muistuttaa ruohikkopalovaroituksesta

Roskien polttaminen karkasi polttajaltaan niin sanotusti käsistä tiistaina iltapäivällä Kesälahden Pihlajalammentiellä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan henkilö oli polttanut roskia, ja tuli oli levinnyt maastoon noin 40 x 60 metrin kokoiselle alueelle. Pelastuslaitos sai rajattua paloalueen nopeasti.

Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä Kesälahden paloasemalta.

Pohjois-Karjalassa on voimassa ruohikkopalovaroitus, joka tuli voimaan tiistaina kello 12. Siitä huolimatta pelastuslaitos on saanuthälytykset Joensuuhun, Nurmekseen ja Kiteelle maastopalon sammutustehtävään.

Palojen syttymissyitä selvitetään, mutta ainakin osin on kyse ihmisen varomattomasta tulenkäsittelystä tai tupakoinnista.

26.4. – 3.5.  välisenä aikana on Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella ollut maastopalohälytys 17 kertaa. Suurimmassa osassa tehtävistä kyseessä on ollut risujen poltto, jossa palon leviämisen estämiseen ei ole paneuduttu ja varauduttu riittävästi.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Leinonen haluaa painokkaasti tuoda julki, että tulen sytyttäjällä on vastuu toiminnasta. Tällä hetkellä avotulta ei saa sytyttää, koska ruohikkopalovaroitus on voimassa. Varomaton tulenkäsittely voi johtaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...