0

Punkaharjun maatilamatkailuyritykset hakevat kasvua hyvinvointimatkailusta

Punkaharjun maatilamatkailuyritykset tavoittelevat uusia asiakkaita yhteistuumin hyvinvointimatkailusta. Yritykset ovat kehittäneet täyden palvelun pyöräilypaketin, jota aletaan testata käytännössä. Vauhtia kehittämiseen on saatu Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Ensimmäinen testiajo ajetaan 10. toukokuuta.

Luontoa hyödyntävä hyvinvointimatkailu on voimakkaasti kasvava matkailuala, mutta tarjonta on vielä vähäistä. Mamk on tuonut eteläsavolaisille yrityksille tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, niiden mittaamisesta ja hyödyntämisestä markkinoinnissa.

– Tutkimusten mukaan kansainväliset matkailijat hakevat Suomesta paketteja, joissa yhdistyvät luonto, hyvinvointi ja hiljaisuus. Luonto todennettuine hyvinvointivaikutuksineen tarjoaa upeat puitteet paolle arjen hektisestä kiiruhtamisesta, projektipäällikkö Viljo Kuuluvainen Mamkista kertoo.

Mukana kehitystyössä ovat Naaranlahden Matkailutila, Tynkkylän Lomaniemi, B&B Majoitus Hepokatti sekä Activity Maker.

– Alueen pienyritykset ovat löytäneet hyvän yhteishengen, joka todella tarvitaan kasvun löytämiseksi. Punkaharjun alueelta puuttuu suuri matkailun veturiyritys, jolloin pienten yritysten yhteistyön merkitys korostuu sitäkin enemmän, Kuuluvainen sanoo.

Jääkauden aikana muodostunut Punkaharju on yksi Suomen kansallismaisemista. Nyt kehitetty leppoisa pyöräilymatka tutustuttaa alueen nähtävyyksiin. Suuressa osassa matkaa ovat maatilamatkailuyritykset.

– Asiakkaille tarjotaan valmiissa paketissa alueen parhaat tarinat, nähtävyydet, paikalliset maut sekä mukavaa yhdessäoloa. Pyöräilyn lisäksi matkailija pääsee tutustumaan matkailuyritysten yrittäjiin sekä Saimaan järviluontoon myös veneen kannelta. Iltaisin pyöräilijöitä odottaa lämmin sauna ja uiminen, yrittäjä Maria Utti B&B Majoitus Hepokatista avaa ideaa täyden palvelun pyöräilyreitistä.

Matkalla yövytään B&B Majoitus Hepokatissa, Tynkkylän Lomaniemessä Vuoriniemellä ja viimeisenä yönä Naaranlahden Matkailutilalla.

Perinteisestä luontomatkailusta hyvinvointimatkailu eroaa siinä, että pidemmälle menevää harrastuneisuutta ei tarvita, vaan matkaan voi lähteä ilman aiempaa kokemustakin.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...