0

Nana Matikkala Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi

Osuuskauppa Suur-Savo on valinnut Taidekeskus Salmelan esityksestä vuoden 2016 kummitaiteilijakseen kuvataiteilija Nana Matikkalan. Kummitaiteilijan valinta on osa Osuuskauppa Suur-Savon ja Taidekeskus Salmelan vuonna 1997 alkanutta yhteistyötä. Valinta julkaistiin perjantaina 29. huhtikuuta tiedotustilaisuudessa, jossa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Matikkalalle stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

Nana Matikkala (s. 1992) on kouvolalainen kuvataiteilija ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa maisteriopintoja opiskeleva taiteen kandidaatti. Matikkala työskenteli Taidekeskus Salmelan taiteilijaresidenssissä Mäntyharjussa kevätkauden 2016.

Matikkala maalaa öljyvärimaalauksia, joiden keskiössä ovat ihmishahmot ja kasvojen ilmeet. Erityisesti häntä kiinnostaa ilmeiden katoavaisuus ja se taitekohta, jolloin lapselle ominainen vilpittömyys katoaa ja ihminen alkaa tiedostaa tarkemmin omat ilmeensä. Näiden ilmeiden kautta hän haluaa välittää kaikille tuttuja tunnetiloja, joihin on helppo samaistua. Matikkala yhdistelee ilmaisussaan realistista ja abstraktia kädenjälkeä. Intuitioon perustuva, abstrakti ilmaisu syntyy usein palettiveitsellä tai paljain sormin. Usein Matikkalan teoksissa on musta tausta, joka nostaa ihmishahmot valokeilaan. Matikkalan erityisosaamiseen kuuluvat myös tilausmuotokuvat.

Osuuskauppa Suur-Savo juhlii satavuotisuuttaan tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Osuuskauppa Suur-Savo on sopinut yhteistyöstä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin kanssa ja lahjoittaa 40 000 euroa Ole pienen puolella -kampanjaan. Tämän lisäksi osuuskaupan toimialueen vähävaraisia perheitä tuetaan seurakuntien kautta lahjakorttien muodossa 10 000 eurolla.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...