0

Pitäjäyhdistys perustettiin Punkaharjulle

Punkaharjulle perustettiin torstaina uusi yhdistys edistämään alueen kehittymistä, sekä kokoaikaisten ja osa-aikaisten asukkaiden hyvinvointia.

Ensisijaiseksi nimiehdotukseksi muovautui torstain perustamiskokouksessa Punkaharjun Pitäjäyhdistys. Nimellä halutaan osaltaan viestittää sitä, että yhdistys tulee toimimaan koko entisen Punkaharjun kunnan alueen hyväksi.

Yhdistykseen voidaan ottaa yksityishenkilöiden lisäksi jäseniksi myös yhteisöjäseniä, esimerkiksi yhdistyksiä tai yrityksiä.

Punkaharjun Pitäjäyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Juha Massinen ja varapuheenjohtajaksi Jaana Larikka. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Anne Mahkonen, Terhi Heiskanen, Juhani Sankala, Pertti Asikainen ja Auvo Hirvonen. Lisäksi hallitukseen tulee kaksi jäsentä Punkaharjun koulun oppilaskunnan kautta. Perustamiskokouksessa pidettiin tärkeänä, että nuortenkin ääni pääsee toiminnassa kuuluviin. Varajäseniksi valittiin Päivi Vihavainen, Esa Lajunen ja Veikko Puustinen.

Massisen mukaan yhdistyksen hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran toukokuun alussa. Alkuvaiheen toimenpiteisiin kuuluu muun muassa oman Facebook-sivun perustaminen, sekä varainhankinnan käynnistäminen.

Jäseneksi yhdistykseen voi hakea jo nyt ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan, tai muihin hallituksen jäseniin. Jäsenmaksu on tänä vuonna yksityishenkilöiltä 10 euroa ja yhteisöjäseniltä 25 euroa. Alle 18-vuotiaille jäsenyys on ilmainen. Opiskelijoiden, eläkeläisten ja työttömien osalta jäsenmaksu on 5 euroa.

– Yksityishenkilöiden lisäksi pyrimme aktivoimaan mukaan jo toimivia yhdistyksiä. Ajatuksena on, että uusi yhdistys voisi toimia koko Punkaharjun alueen äänitorvena, Massinen sanoo.

Punkaharjun Pitäjäyhdistyksen puheenjohtajaan voi olla yhteydessä sähköpostitse: juha.massinen@gmail.com

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...