0

Edunvalvojalla riittää työtä

Alueen edunvalvonta on nykyisin raskasta hommaa. Uusia hankkeita maakunnan kehittämiseksi on vähän verrattuna siihen ajan käyttöön, joka kohdistuu olemassa olevin toimintojen säilyttämiseen. Hallituspuolueen kansanedustajan työ onkin edunvalvonnassa suurelta osin torjuntataistelua.
Asioiden hoitaminen on aina helpompaa, jos ne ovat oman puolueen ministerin näpin alla. Se ei kuitenkaan takaa kaikissa asioissa onnistumista.
Valitettavasti käräjäoikeuden kanslia Savonlinnasta meni, mutta istunnot kuitenkin pelastettiin. Sen sijaan Sulkavan vankilan säilyminen oli upea tulos tehdystä edunvalvontatyöstä.

Kaikkiin onnistumisiin liittyy jonkin verran tapahtumia, jotka vievät asioita oikeaan suuntaan. Niin oli Sulkavankin kohdalla.
Virkamies kertoi julkisuuteen Sulkavan vankilan lopettamisesta, vaikka ministeri ei ollut linjannut asiassa. Tosin ministeri oli koko ajan ollut myötämielinen Sulkavan vankilan säilymiselle aluepoliittisin perustein, mutta virkamiehen ylimielisyys joudutti päätöksen tekemistä.

Myös toiseen suureen voittoon, Valtatie 5:n korjaukseen välillä Juva-Mikkeli, liittyy tapahtuma, joka edisti asiaa. Taustalla on liikenneministerin aikaisempi tiestön korjauskartta, jonka käsittely olisi pitänyt hoitaa paremmin hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä.
Niinpä jo hyväksytty korjausrakentamisen kartta olisikin haluttu avata uudestaan. Siinä muun muassa Etelä-Savo oli tyhjä alue.
Karttaa ei avattu, mutta maakuntamme huomioitaisiin paremmin, kun uusista kohteista päätetään. Kun sen aika tuli, huomioitiin. Lopputulos on monin verroin parempi. Muutaman siltarummun sijaan vihdoinkin Viitostie korjataan Juvalle asti.

Karttaharjoituksia piisaa. Poliisilaitoksia aiotaan vähentää myös Etelä-Savossa pienemmiltä paikkakunnilta. Säästöt ovat kuitenkin niin mitättömät, että hankkeen järkevyys on kyseenalainen. Joka tapauksessa Mäntyharjun ja Juvan poliisilaitoksien puolesta teen nyt työtä.
Ylivoimaisesti tämän päivän suurin asia on opettajankoulutuksen säilyminen Savonlinnassa. Säilyminen ei ainakaan ole perussuomalaisista kiinni.
Perussuomalainen ministeriryhmä kannattaa opettajakoulutuksen jatkumista Savonlinnassa aluepolitiikan, aluetalouden ja koko kansantalouden vuoksi. Vaikka Itä-Suomen yliopisto onkin vastentahtoinen asiassa, on lopullinen päätösvalta käytännössä maan hallituksella. Myös kaikki muut vaihtoehdot kuin yhteistyö Itä-Suomen yliopiston UEF:n kanssa on oltava mahdollisia.

Kokoomukselainen opetusministeri on suuressa roolissa. Hänen on ymmärrettävä opettajankoulutuksen siirron dramaattiset, negatiiviset ja pysyvät vaikutukset Savonlinnan seudun talouteen ja koko Etelä-Savon menestykseen.
Pääministerin on lisättävä opetusministerin ymmärrystä tarvittaessa, koska juuri pääministeri kantaa vastuun hallituksen toiminnasta. Pallo on siis opetusministeri Sanni Grahn-Laasosella ja viime kädessä pääministeri Juha Sipilällä.
Savonlinnassa on myös peiliin katsomisen paikka. Edunvalvontaa ei yhtään helpota kaupunginhallituksen ja johdon neuvotteluhaluttomuus sosiaali- ja terveydenhuollon sote-asiassa. Toivon, ettei OKL kaadu tähän.

Kaj Turunen

Kirjoittaja on savonlinnalainen perussuomalaisten kansanedustaja.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...