0

Kerimäen veroillassa puhetta verotuksen oikeustapauksista

Veronmaksajain Keskusliiton lakimies Juha-Pekka Huovinen kävi läpi verotukseen liittyviä oikeustapauksia Kerimäen veroillassa 25. huhtikuuta.

Huoviselta esimerkiksi kysyttiin, voiko lainan korot vähentää tulonhankkimiskuluina. Vanhemmat näet  ostivat osakehuoneiston ja vuokrasivat sen välittömästi täysi-ikäiselle lapselleen. Vuokran suuruus oli huomattavasti suurempi kuin yhtiövastike ja vesimaksu, mutta kuitenkin alle puolet alueen normaalista vuokratasosta.

– Vuokrahuoneistoon otetun lainan korko vähennetään verotuksessa tulonhankkimisvelan korkona pääomatuloista. Tämä edellyttää, että huoneistoa käytetään aidosti tulonhankkimisessa, Huovinen vastasi

-Kyseisessä tapauksessa korkein hallinto-oikeus katsoi, että vuokraaminen ei ollut ensisijaisesti tulonhankintaa, vaan toiminta perustui pikemminkin perhesyihin. Tämän vuoksi vanhemmilla ei ollut oikeutta vähentää osakkeiden hankkimiseksi otetun lainan korkoja tulonhankkimisvelan korkoina eikä lainan järjestelykuluja pääomatulon hankkimisesta johtuneina menoina, hän jatkoi.

Veronmaksajain Keskusliitto on kansalaisten ja yhteisöjen riippumaton järjestö, jolla on 233 000 jäsentä. Järjestön tavoitteena on kohtuullinen ja oikeudenmukainen verotus, ja se neuvoo suomalaisia kaikissa verotukseen liittyvissä asioissa. Veronmaksajilla on 34 paikallisyhdistystä ympäri Suomea, ja ne järjestävät alueellaan veroiltoja.

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...