0

Satamaverkosto on tärkeä

Vuoksen vesistöalueelle on rakennettu vuosikymmenten aikana hyvä retkisatamaverkosto, joka palvelee niin veneilijöitä kuin muitakin retkeläisiä. Retkisatamien hoidosta vastaavat ennen muuta Pidä Saaristo Siistinä ry -ympäristöjärjestö ja myös Metsähallitus.
Voi helposti väittää, että retkisatamaverkosto hakee vertaistaan koko maailmassa.
Hyvin varustelluissa satamissa on muun muassa laiturit, nuotiopaikat, puuvajat, käymälät ja roskapisteet. Niitä ovat rakentaneet esimerkiksi Saimaan alueen virkistysalueyhdistykset.
Retkisatamien käyttö on maksutonta, mutta erittäin hyvä tapa osallistua kustannuksiin on lunastaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenmaksu. Sillä saa luontevan käyttöoikeuden upeaan satamaverkostoon.
Nyt on alkanut ilmetä uhkia, jotka saattavat heikentää verkoston rakennetta. Metsähallituksella on rahat vähissä, eikä sillä yksin ole resursseja pitää palvelutasoa yllä. Se hakee mukaan kumppaneita, ja niitä voivat olla esimerkiksi pursiseurat.
Myös Pidä Saaristo Siistinä -yhdistystä huolettaa, pitävätkö retkisatamien omistajat eli esimerkiksi kunnat huolta niiden kunnosta. Ellei rakenteista huolehdita, ne hajoavat ja lahoavat.
Retkisatamien määrästä ja laadusta kannattaa pitää kiinni. Ne ovat erinomaisia käyntikortteja Saimaalla. Satamia ei pidä päästää rapistumaan.

 

Viikon kysymys

Pitäisikö mielestäsi kevään kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi syksyyn?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...