Kerimäen Kalatalo Oy:n osakkaisiin kuuluvat Ossi Turtiainen (vas.) ja Markku Turtiainen tutustuivat harjannostajaisten rekvisiitaksi tuotuihin vanhoihin verkkoihin, joiden historiaa valotti Matti Lähesmaa. Harjakaisten kahvi- ja ruokailupaikkana toimineeseen tilaan tulevat perkuukoneet, ja myöhemmin toivon mukaan irtopakastuslinjasto.

Kalastajat odottavat jo pääsyä Kerimäen kalataloon

05.09.2013 10:09

TEKSTIKOKO: AAA

Kerimäen kalatalon harjannostajaisia vietettiin tiistaina syyskuun kolmantena. Rakennus on jo valmis ja vastaanotettu, mutta koneet ja laitteet tulevat vasta loppuvuoden aikana.

– Toiminnan piti käynnistyä alunperin syksyn mätipyyntiin, mutta nyt aloitus menee talvikalastuskaudelle, arvioi yhtiön ainoa jalostajaosakas Niko Ovaska. Muut kuusi osakasta ovat kalastajia.

Puruvedessä on ollut muikkua kohtalaisen hyvin, mutta ammattikalastajien on pitänyt jarrutella pyyntiä. Yli jäävälle osalle on vaikea löytää markkinoita, mutta kalatalon myötä saaliista osa voidaan pakastaa odottamaan parempaa kysyntää. Kerimäen Kalatalon vajaaseen seitsemäänsataan neliömetriin saadaan sopimaan tulevan ja lähtevän kalan linjastot ja puolenkymmentä perkuukonetta.

Lue lisää 5.9. Puruvesi-lehdestä.

Uusin lukijan kuva

Katso kuvat täältä.
Mongolia: Korkein tunne
Uusin gallerian kuva

Katso kaikki kuvat täältä.